TAKMÅLNING

Första steget till ett nymålat tak är att inspektera taket och pannorna, först efter det är gjort kan vi börja med den mekaniska rengöringen som sker med hjälp av högtryckstvätt. Detta är ett smutsigt jobb så det krävs att både hus och tak spolas av efter rengöringen.När väl detta är gjort så görs en algbehandling av taket, där ett algavvisande medel läggs på för att säkerställa att inga rötter från mossa ligger dolda i någon av pannorna. I det här läget är taket ”nollat” och behöver vila tills pannorna har torkat upp ordentligt. Först då är det dags för målningen, och det målas två lager, ett lager med grundering i färgen och ett andra lager med ren målarfärg.

Vi sprutmålar taket så känsliga delar behöver täckas innan. Färgen vi använder heter modotex och är gjord för betongpannor, färgen finns också i flera kulörer.

TAKMÅLNING

Första steget till ett nymålat tak är att inspektera taket och pannorna, först efter det är gjort kan vi börja med den mekaniska rengöringen som sker med hjälp av högtryckstvätt. Detta är ett smutsigt jobb så det krävs att både hus och tak spolas av efter rengöringen.

När väl detta är gjort så görs en algbehandling av taket, där ett algavvisande medel läggs på för att säkerställa att inga rötter från mossa ligger dolda i någon av pannorna. I det här läget är taket ”nollat” och behöver vila tills pannorna har torkat upp ordentligt.

Först då är det dags för målningen, och det målas två lager, ett lager med grundering i färgen och ett andra lager med ren målarfärg. vi sprutmålar taket så känsliga delar behöver täckas innan. Färgen vi använder heter modotex och är gjord för betongpannor, färgen finns också i flera kulörer.